Добрива для рослин: види та особливості

Кімнатні, садові рослини – живі організми, які потребують сонечка, вологи та поживних речовинах. Без інтенсивного підживлення квіти не зможуть повноцінно рости, цвісти, розвиватися, вкоренитися.

Кожна рослина потребує своїх поживних елементів. Ґрунт, який підходить одній культурі, може не підходити для розвитку і зростання іншої.


З роками ґрунт виснажується, стає непридатним для вирощування зелених насаджень. Забезпечити кореневій системі продуктивне, інтенсивне живлення стає чимраз важче. Як бути?

Безпомилкове рішення – використовувати відповідні добрива, спеціальну підгодівлю, призначену для певного типу квітів.

3 основних види добрив для рослин

  1. Комплексні

Комплексне підживлення, як водиться, використовують перед посадкою квітів. Передпосадкові добрива для садових, кімнатних рослин збагачують ґрунт поживними речовинами, допомагають їм прижитися, зміцнюють коріння, сприяють правильному росту і розвитку.

Квітка, посаджена у підживлений ґрунт, набагато краще переживає перепади температури, стає несприйнятливою до хвороб.


Одне з найбільш популярних комплексних підгодівель – добриво для росту рослин «Чистий лист». Виробник виготовляє спеціальні склади для квітів – троянд, фіалок, петуній, орхідей. Також можна купити комплексне підживлення «Чистий лист» для винограду, полуниці, хвойних, листяних дерев, зелених газонів і т. ін.

Універсальні добрива для рослин містять основний комплекс поживних речовин, мікроелементи, спеціальні добавки для поліпшення складу ґрунту.

  1. Підживлення

Добрива для підживлення рослин використовують протягом усього сезону. Періодичне збагачення ґрунту поживними речовинами допомагає зеленій культурі правильно розвиватися у найвідповідальніші для неї моменти.

Підживлення повинно бути добре збалансованим, щоб кореневі відростки квітів його легко засвоювали. Виготовляють його у формі швидкорозчинних кристалів, паличок, капсул та інше.


Які добрива потрібні рослинам? Кожній своє. Для садових, тепличних квітів фахівці часто вибирають органічне підживлення «Фертімікс біогумус». Універсальна добавка, створена на основі продуктів життєдіяльності каліфорнійського хробака, має відмінно збалансований, повністю натуральний склад. Після її використання квіти набувають яскравого, насиченого забарвлення, стають здоровими та сильними.

  1. Осінні добрива

Такі види добрив для рослин містять велику кількість калію і фосфору. Їх використовують восени для підвищення морозостійкості, кращого збереження зелених тканин, додаткової підгодівлі зелених насаджень, квітів у холодний період.


Фосфатні та калійні добрива для коренів є легкорозчинною, швидкозасвоючою підгодівлею.

Купити якісні добрива за доступними цінами можна в інтернет-магазині «Флорамакс». Доставляємо товари по Києву та по всій Україні.


Значення добрив для рослин важко переоцінити. Допоможіть кімнатним, садовим квітам бути красивими та здоровими.