Опори для квітів і рослин: особливості вибору

Ніжні барвисті квіти, яскраве зелене листя прикрашають наше життя, допомагають створити гарний, стильний ландшафт на заміській, присадибній  ділянці. У прохолодному затінку в‘юнкої зелені приємно відпочити у літню спеку, насолоджуватись красою дивовижних суцвіть.

У декоративному озелененні використовують різноманітні садові культури. Для підтримки високорослих, об'ємних рослин використовують спеціальні опори для квітів.

Підпора створює комфортні умови для росту і розвитку рослини. Забезпечує провітрювання, доступ світла до всіх частин квітки, захищає листя і стебла від гниття.

Різновиди

Опори для рослин бувають різних типів. Для кожної квітки підійде певна конструкція. Наприклад, виноград, в‘юнка троянда, гліцинія чудово виглядають на перголі, виготовленій з дерева чи металу.

Опори для квітів виготовляють у вигляді:

  • конуса,
  • колони,
  • сітки,
  • арки,
  • ширми,
  • дуги,
  • перголи.

Для виготовлення підтримувальних конструкцій використовують метал, бамбук, деревину, пластик. Найбільш поширені:

  1. Бамбукові опори для рослин


Незважаючи на легкість, підпірки з бамбука здатні витримувати велику вагу. Гармонійно виглядають з трояндами, ліанами, клематисом та ін.

  1. Металева опора для рослин


Практична, довговічна споруда. Виготовляють її у різних формах, у тому числі у вигляді сітки, дроту, труби. Метал попередньо шліфують і покривають вологостійкою фарбою.

  1. Кокосова опора для квітів

Незвичайний матеріал виглядає досить стильно, вирізняється високою міцністю. Підпірки з кокоса часто використовують для підтримки важких, розлогих кущів. Опора має вигляд дерев'яної палиці, яка обмотана кокосовими волокнами.

  1. Кругла опора для квітів


Тримачі для кущів виготовлено з металевого дроту, мають форму кола на металевих ніжках. Підтримують гілки плодоносних кущів, не дають їм впасти на землю під вагою ягід.

  1. Пластикова опора для квітів


Легка, красива, практична конструкція. Яку можна без проблем встановити у будь-якому місці садової ділянки. Пластик не боїться вогкості, вітру, дощу. Прекрасно поєднується з іншими декоративними матеріалами.

  1. Дерев'яні опори для рослин


Підпірки з дерева відмінно гармоніюють із зеленими рослинами і суцвіттями, ідеально вписуються в природний ландшафт. Можуть бути будь-якої форми.

Як вибрати?

За допомогою підтримувальних конструкцій можна вдало розділити ділянку на зони, захистити місце для відпочинку від пилюки і вітру, замаскувати непривабливі споруди, красиво оформити територію біля входу, захистити дитячий майданчик і т. ін.

Дизайнери серйозно ставляться до вибору опори для рослин. Підпірки повинні бути міцними, надійними, мати привабливий зовнішній вигляд. Також вибираючи підтримувальні конструкції, необхідно враховувати розміри квітки і те, чи сильно вона з часом розростеться.


Опору для рослин використовують у різних ситуаціях, а саме:

  • Вертикальне вирощування овочевих і плодових культур, наприклад томатів, кабачків, огірків. Рослина, яка росте у правильному положенні, набагато міцніша і плодовитіша, ніж огудиння, яке стелиться по землі.
  • Прикраса ділянки. Декоративні опори для рослин входять до складу квіткових ландшафтних композицій. Підпірки допомагають рости рослині у потрібну сторону, підтримують стебла і листя.

Купити опори для квітів високої якості можна в інтернет-магазині «Флорамакс». Оперативно доставимо замовлення по Києву, Україні.

Красиві та міцні підпірки з довговічних матеріалів допоможуть естетично видозмінити заміську ділянку. Створити затишний куточок, наповнений чарівністю ніжної зелені та квітів.