Новорічний декор з допомогою пуансетії

Пуансетія – рослина дивовижної краси, в якої насправді немає суцвіття. Те, що зверху виділяється червоним, білим кольором – це листя, яке змінює колір, як водиться, перед Різдвом.

У багатьох країнах пуансеттія – головний атрибут різдвяних свят. Побачити її можна практично в кожній оселі, закладі, як гарний кущик у горщику на підвіконні, або як декоративну прикрасу на вхідних дверях, гірлянді на перилах, настільній композиції.


Про пуансетію існує багато легенд. Ось одна з них: одного разу вночі перед Різдвом один хлопчик захотів піднести Ісусу Христу подарунок. Він був бідний і купити щось особливе не міг. Йдучи до церкви, вздовж дороги дитина побачила невиразні рослини із зеленим листям. Які він і зірвав. Зайшовши до церкви з букетом, хлопчик побачив диво. Верхні листочки змінилися, стали яскравими, красивими, схожими на зірки, які видно далеко в небі. Відтоді, цю рослину почали називати «різдвяна зірка», або «пуансетія».

Ідеї ​​оформлення оселі до Різдва

Різдво – свято, наповнене особливим духом добра і дива. У ці дні будівлі, вулиці прикрашені яскравими вогнями, святковим декором. Європейські будинки традиційно прикрашають вбрані ялинки і новорічні композиції з пуансетії, яку ще називають «віфлеємською зіркою». Інсталяції з пуансетії червоного, ніжно-рожевого, білого кольору можна побачити практично в кожній оселі.

У нас переважають прикраси у вигляді різдвяного вертепу, всілякі композиції зі свічками, хвойними гілками. І потроху почали оформляти декор з використанням головок, гілок штучних пуансетій, вазонів зі справжніми рослинами.

Як прикрасити будинок пуансетією? Варіантів багато. Розгляньмо кілька ідей з використанням декоративних рослин:

  1. Вінок з пуансетією


Пишна пуансеттія з чудовим яскравим листям – справжнє різдвяне диво. Зимову квітку використовують для створення настінних, настільних новорічних вінків.

Зробити який зовсім нескладно:

  • візьміть готову основу (вінок, сплетений із гілочок лози) натурального, зеленого, рожевого кольору;
  • прикрасьте його хвойними гілками, кульками, намистом, шишками (можуть бути будь-які прикраси, масивні чи мініатюрні, на ваш смак);
  • у центрі композиції прикріпіть головку штучної пуансеттії.

Вишуканий декор готовий.

  1. Підсвічник з пуансетією


Новорічний інтер'єр складно уявити без свічок, підсвічників, цікавих композицій з ялиновими гілками, кулями, гірляндами. Які доречно будуть виглядати на святковому столі, комоді, підвіконні, полиці.

Спробуйте зробити декоративну композицію зі свічок циліндричної чи кулястої форми, хвойних гілок (натуральних чи декоративних), квітів пастельних відтінків, сріблястих кульок.

Ніжний декор освіжить вітальню, додасть затишку спальні, урочистості – залу.

  1. Ялинка, прикрашена пуансетією


Ялинка – головний символ зимових свят. Зовсім необов'язково прикрашати її звичними іграшками, зірочками і дощиком. Можна оригінально оформити лісову красуню штучними суцвіттями чудових різдвяних квітів, кульками в тон, святковою стрічкою.

  1. Різдвяний декор з пуансетією


Декоративні композиції з «різдвяною зіркою» виглядають оригінально і стильно. Вони гармонійно виглядають, як в оточенні свічок, кульок й іншого святкового декору, так і у формі букета в простій керамічній вазі. Доповнити таку композицію можна штучними гілочками польових трав, зеленим соковитим листям.


В інтернет-магазині «Флорамакс» можна купити красиві різдвяні квіти, хвойні гілки, кулі, ілюмінацію та все, що потрібно для різдвяного і новорічного декору.