Як виростити мікрозелень вдома?

Мікрозелень – їстівні зелені рослини на самому початку проростання, коли з ґрунту видно маленькі паростки і перші листочки.

У мікрозелені є інша назва – мікрогрін. На самому початку росту, зелень містить максимальну кількість корисних вітамінів, мінералів, мікроелементів. У цей момент у рослині сконцентрований згусток енергії пророщеного насіння, максимум користі.

Вирощування мікрозелені у мінітеплицях – унікальне хобі, яке приносить здоров'я всій сім'ї.


Навіщо вирощувати мікрозелень?

  • Користь мікрозелені величезна. Особливо багато корисних речовин міститься у паростках пшениці, соняшнику, гороху, гірчиці, руколи, кропу, кінзи.

Мікрозелень додають у холодні, гарячі страви, напої, використовують для прикраси страв на домашній кухні, у ресторанах, кафе.

Проросла зелень має багатий смак, приємний запах, ніжну текстуру. Винятком є ​​пшениця, вона має гіркуватий присмак і волокнисту структуру.

  • Мікрозелень, вирощена у домашній мінітеплиці, набагато корисніша, ніж зелені рослини, які продають у магазинах. Органічні речовини, вітаміни, мінерали, які є у мікрогріні, практично повністю засвоюються організмом.

Для порівняння: у 10 грамах мікрогріну, вирощеного у переносних мінітеплицях, стільки ж користі, скільки у великому жмуті зелених рослин.

  • Ефект від використання мікрогріну не забариться. Уже через кілька днів відчуєте, що самопочуття поліпшується. Відчуєте приплив енергії, бадьорості, побачите, як поліпшується зовнішній вигляд шкіри.

Різні рослини, вирощені у контейнері для мікрозелені, мають різний ефект.

Наприклад, паростки соняшнику сприяють омолодженню організму, фіолетова мікрозелень має антиоксидантні властивості, маленькі броколі нормалізують кислотно-лужний баланс, проростки люцерни очищають організм.

  • Мікрогрін з власних теплиць використовують у багатьох ресторанах Європи та світу.

Крихітні листочки капусти, соняшнику, горошку додають у закуски, супи, салати, використовують для прикраси багатьох страв. Їда з мікрогріном вирізняється насиченістю, дивним смаком та ароматом.


Корисна мікрозелень. Як виростити?

Багатьох цікавить, як виростити мікрозелень у домашніх умовах?

Тут немає нічого складного. Будь-хто може досягти успіху у цій справі. Вирощувати ніжні рослини найкраще у теплому приміщенні у спеціальних лотках для мікрозелені, добре провітрюваному місці.

Пророщувати мікрогрін потрібно у затіненому місці без використання ламп. Мікрозелень проростає миттєво. Буквально через 3-4 дні із землі з'являються перші зелені листочки.

Після того як мікрозелень «вийшла» з ґрунту, лоток переставляють на добре освітлене місце.

Якщо вирощуєте мікрозелень у гаражі, то використовуйте для освітлення спеціальні світлодіодні лампи з холодним (на початку пророщування) і теплим (на завершальній стадії) спектром.

Купити мінітеплиці для вирощування мікрогріну можна в інтернет-магазині «Флорамакс».


Дбайте про здоров'я. Вирощуйте та їжте корисну, свіжу мікрозелень!