Граблі для саду, городу та газону: основи правильного вибору

Більшість людей використовує заміську ділянку не тільки для відпочинку та єднання з природою, а й для вирощування садових дерев, чагарників, овочів, фруктів, квітів.

Робота на землі забирає багато сил і часу. Якісний садовий інструмент, у тому числі хороші граблі, допомагає максимально оптимізувати робочі процеси, підвищити ефективність праці, зробити роботу на земельній ділянці легкою і приємною.


Альтернативи садовим граблях поки що не існує. Нехитрий інструмент очищає грядки і газони від засохлої трави, листя, гілок, розпушує ґрунт, збагачує його киснем.

Виріб вирізняється простотою конструкції. На дерев'яний або металевий держак насаджено поперечний гребінь з гострими зубцями. Товщина, форма і розміщення зубців у різних моделей неоднакова, і підходять для тих чи інших робіт.

Сучасні граблі для газону дуже відрізняються від своїх попередників. Садові інструменти легші, зручніші, довговічніші.

Різновиди

Для роботи на дачній ділянці використовують всілякі моделі граблів. Наприклад:

  • Прямі


Класичні граблі звичного дизайну. Універсальну модель використовують для великої кількості робіт – згрібання листя, сміття, розбивання злежалого ґрунту, грудок, розпушування землі і т. ін. Держак розміщений під прямим кутом до зубців. Кінці зубців трохи загнуті всередину.

  • Віялові граблі


Оригінальний садовий інвентар, схожий на мітлу. Поперечні граблі у вигляді віяла з довгими зубцями з дроту не підходять для роботи з ґрунтом. Їхнє головне призначення – очищення території.

Пружні довгі зубці чудово згрібають сміття у важкодоступних, віддалених місцях. Особливо зручні розсувні граблі з ручкою телескопічного типу.

  • Трансформери


Зручна модель зі знімними насадками. Набір складається з міцного алюмінієвого держака і декількох насадок різної форми з легкого, міцного пластику.

Насадки надійно фіксуються на держаку спеціальним затискачем. Пластикові граблі-трансформери – компактний інструмент, який легко зберігати і перевозити.

  • Граблі кручені


Різновид прямих граблів. Головною відмінністю від стандартних моделей є зубці, розгорнуті на 180 градусів щодо основи. Добре розбивають грудки, злежаний ґрунт, легко розрізають землю, формують борозни для посадки насіння і розсади.

Як вибрати відповідну модель?

До вибору дачного інвентарю варто поставитися серйозно і відповідально.

Граблі повинні бути міцними, зручними, зносостійкими. Важливо враховувати такі критерії, як вага, довжина ручки, ширина насадки. Якщо хочете купити модель, яка трансформується, то зверніть увагу на якість кріплення.


Для роботи на землі, розпушення, аерації ґрунту найкраще підійдуть металеві граблі. Для очищення території – моделі з пластику.

Купити недорогі граблі високої якості в Києві, Україні можна в інтернет-магазині «Флорамакс».


Обов'язково скористайтеся якісним садовим інструментом, який допоможе скоротити час роботи на ділянці, перетворить важку працю на приємність!