Дачні огорожі, бордюри з пластику: різновиди, особливості, переваги

Без красивого обрамлення зелені газони, доріжки, квітники мають незавершений зовнішній вигляд.

Пластиковий декоративний бордюр для клумби прикрашає ландшафтні композиції, робить їх цільними, захищає огороджену територію від проникнення бур'янів.

Особливості та різновиди

Пластик – міцний, довговічний матеріал, який широко використовують у ландшафтному дизайні. Дизайнери віддають перевагу пластиковому декору через легкість, естетичний вигляд, доступність матеріалу.

Найпопулярніші різновиди:

  • Парканчики


Огорожа у формі акуратного паркану виглядає стильно і цікаво. Оригінальним декором обгороджують грядки, клумби на дачі чи у міському парку.

  • Бордюр із дровин


Недорогі пластикові огорожі для клумб і грядок у формі дровин однакового розміру підійдуть для прикраси доріжок, загорожі квіткових композицій, пісочниць нестандартної форми.

  • Дошка


Тонкий, вишуканий бордюр може мати рівну або фігурну форму. Відмінний варіант для мощення доріжок і тротуарів.

  • Камінь

Естетичний матеріал, зовні схожий на натуральний камінь. Підходить для обрамлення прямих квіткових клумб, майданчиків без поворотів і вигинів.

7 основних переваг пластикових бордюрів

  1. Естетичність. Вишукане обрамлення з пластику – ефектна прикраса газону, яке привертає увагу. Садові пластикові огорожі виготовляють різних форм, розмірів, відтінків. З великого асортименту нескладно вибрати модель відповідного кольору, яка буде мальовничо гармоніювати з ніжною зеленню і суцвіттями.
  2. Мобільність і легкість. Чарівні бордюри з пластику мають невелику вагу. Для перевезення декору можна використовувати багажник звичайного легкового автомобіля. Компактні конструкції легко розбирати, складати, транспортувати з одного місця на інше.
  3. Різноманітність. Садові пластикові бордюри виготовляють різної конфігурації. Барвисто виглядають споруди у вигляді витончених парканчиків, декоративних загорож, старого каменю, дровин і т. ін. Зі складових частин можна створювати огорожі будь-якого типу.
  4. Доступна ціна. Бордюри з пластику, відлиті у спеціальних формах, коштують недорого, доступні більшості покупців.
  5. Зносостійкість. Полімерний матеріал не боїться вогкості, корозії, стійко переносить зміни зовнішніх умов, не гниє в ґрунті.
  6. Універсальність. Бордюри для клумб із пластику використовують для різних цілей:
  • для загорожі грядок, доріжок, газонів,
  • для облаштування скверів, дитячих майданчиків, садових доріжок, тротуарної плитки та ін.
  1. Простий монтаж. Встановити бордюр з розбірних пластикових елементів зможе кожен, без залучення будівельної техніки та спеціального обладнання.

Купити цікаві і довговічні пластикові бордюри для клумб можна в інтернет-магазині «Флорамакс». Пропонуємо широкий асортимент, якісну продукцію, доступні ціни, оперативну доставку по Києву, Україні.


Легкі пластикові бордюри для доріжок, газонів – вишукана прикраса вуличного ландшафту, заміської ділянки!