Аромат для дому: вибираємо пахощі до душі

Оселя – це місце, де ми, в основному, проводимо більшу частину свого життя. Куточок, в якому відпочиваємо, приймаємо гостей, виховуємо дітей та ін. І дуже важливо, щоб він був затишним, охайним і чудовим.

Кожне житло має свій запах. Крім цього, існує безліч спеціальних засобів, які наповнюють простір приємними, насиченими, різкими, ледве вловимими ароматами. Пахощі роблять оселю особливою та неповторною.

Вченими доведено, що запахи своєрідно впливають на людину. Одні аромати можуть усувати головний біль, підвищувати настрій, заспокоювати, розслаблювати. Інші – дратувати, тиснути на організм.


Як вибирати аромати для дому?

Раніше ароматерапію використовували у SPA-салонах, готелях, магазинах. Сьогодні всілякі аромавироби (ароматичні свічки, аромалампи, аромадифузори, саше) повсюдно застосовують для створення правильного настрою у житлових приміщеннях.

Підбирати аромати для квартири, будинку потрібно дуже ретельно та акуратно. Бажано, щоб запахи тонко доповнювали обстановку, а не різко перекривали природні аромати. «Духи для дому» повинні бути п'янкими, не конфліктувати зі смаками всіх членів сім'ї.

Приміщення, в якому є свій відчутний запах, відрізняється певним характером, стилем. Крім того, що він повинен підійти всій родині, необхідно враховувати особливості інтер'єру, який він буде доповнювати.


Для кожної кімнати підійде свій аромат. Запахи у спальні та на кухні повинні відрізнятися один від одного. Адже спальня – зона відпочинку, а кухня – місце, де і так є багато амбре від їди.

У спальнях не варто використовувати ароматичні засоби з різкими, занадто сильними запахами. Вони можуть стати причиною безсоння, головного болю, неврозу. Краще підійдуть спокійні ненав'язливі аромати м'яти, кедра, лаванди. На кухні будуть доречними легкі запахи базиліка, бергамоту, лимона. А для тих, хто віддає перевагу затишку, практично не куховарить, придумали аромасвічки з ароматом випічки, кави.

Для ванної варто підібрати аромадифузор з квітковими нотками, озону, морського бризу.

У вітальню підійде практично будь-який нейтральний аромат. Тільки варто врахувати стиль інтер'єру. Наприклад, у приміщенні класичного стилю буде доречний запах шкіри, мускусу, сандалу; для провансу – жасмин, білий чай, орхідея; для скандинавського – лемонграс, бавовна, вербена, льон.

Моди на запахи не існує. Вибір аромату відбувається у кожному випадку індивідуально. Комусь подобаються запахи, які навівають приємні спогади дитинства – зелений луг, мед, півонії, бузок. Хтось любить запах натуральної шкіри, деревини, спецій. Кращі аромати для будинку пахнуть природно, ненав'язливо, м'яко.

І не варто використовувати вдома дешеві освіжувачі повітря з популярними ароматами. Ними зазвичай користуються у громадських місцях.

Популярні ароматичні засоби для дому

  1. Ароматична лампа


Керамічний виріб, всередині якого є підставочка для свічки та місце для ефірної олії. Свічка нагріває олійку, вона випаровується і виділяє приємний аромат.

Аромалампи виглядають досить оригінально, прекрасно вписуються у домашню обстановку.

  1. Саше


Саше – мішечок з натуральної тканини, наповнений ароматним сухоцвітом, травами, просочені ефірною олією. Подібні вироби зазвичай використовують у закритих шафах, комодах. Деякі аромати відлякують міль.

  1. Дифузор для будинку


Це красива баночка з рідким парфумерним засобом всередині. У дифузор вставляють дерев'яні палички, вони вбирають у себе запах і рівномірно поширюють його по всьому приміщенню.

  1. Ароматичні капсули


Аромакапсули створюють ніжне «дихання» чистоти і затишку. Це твердий парфум, виготовлений за особливою технологією. Запах інтенсивно поширюється, делікатно заповнюючи кімнату. Ароматичні капсули використовують у спеціальних дифузорах, баночках, саше.

В інтернет-магазині «Флорамакс» можна купити чудові пахощі, аромабаночки, дифузори та інші вироби за доступною ціною. Доставляємо замовлення по Києву, Україні протягом 1-3 діб.

Створіть вдома затишну, теплу атмосферу, наповнену приємними, хвилюючими ароматами!