Штучні сукуленти – химерні рослини для стильного інтер'єру

Щоб оживити інтер'єр квартири, офісу, не потрібно вкладати багато грошей, робити дорогий ремонт. Достатньо «розставити акценти». Для цього чудово підійдуть декоративні сукуленти.

Особливо гармонійно вони впишуться у сучасні, лофт, скандинавський, ретро, ​​прованс стилі.


Справжні сукуленти – рослини, які потребують догляду, хоча б мінімального. Погано ростуть у приміщеннях, вікна яких виходять на північ. Але це не причина, щоб відмовитися від задуму. Замість живих квітів для оформлення інтер'єру завжди можна використовувати штучні кактуси.


Сукуленти зі штучних матеріалів чудово вписуються в інтер'єр будинку чи офісу. Зовні вони нічим не відрізняються від живих рослин, але, на відміну від них, не створюють ніяких проблем, довго служать, можуть стояти в будь-яких кімнатах, у тому числі й у санвузлі. Все, що потрібно робити, щоб підтримувати їхню красу – періодично витирати пилюку, прополоскати у звичайній воді.

Екзотичні сукуленти. Як красиво оформити інтер'єр?

  1. Сукуленти у вазі

Легкий спосіб зробити цікаву композицію з кактусів – покласти їх у вазу для фруктів.


На дно вистеліть штучний, або стабілізований мох, а зверху – різнопланові рослини (ехеверію, седум, крассулу та ін.).

  1. Сукуленти у горщику і декоративних кашпо

Відмінно підійдуть для створення композицій з сукулентів декоративні кашпо, які виготовлені з різноманітних матеріалів (металу, дерева, кераміки, цементу, бетону), всілякої форми (ящики, відерця, велосипеди, лійки).

Наприклад, для стилю лофт можна застосувати металеве кашпо у вигляді відерця. Яке можна поставити на тумбочку у вітальні, підвіконні у кухні.


Незвичайно виглядають кактуси із зеленню у кашпо у вигляді голови статуї. Декор можна використовувати для прикраси офісу, бібліотеки чи тематичного кафе. Композицію варто поставити на видному місці – столі, стелажі, у ніші.


Інтер'єр у стилі прованс прикрасять сукуленти, красиво розміщені у стильному кашпо у вигляді велосипеда. Для скандинавського стилю підійде невигадлива композиція у білій шухлядці. Такими вигадливими прикрасами оздоблюють дитячі, спальні, балкони.


  1. Сукуленти у дерев'яному ящику

Зробити дивовижний ансамбль із кактусів дуже просто. Візьміть довгий дерев'яний ящик. Покладіть у нього грубі (циліндричні) білі, кремові свічки. Вільні місця закрийте сукулентами різних видів. Гармонійно виглядають рослини фіолетових і зелених відтінків. Така прикраса буде доречною на обідньому столі чи поличці каміна.


Для створення композиції у стилі ретро підійде декоративний ящик, наповнений асорті з кактусів. Зелені рослини чудово гармонують з природною красою дерева.


  1. Оригінальні композиції зі сукулентами

Якщо за основу для композиції взяти ємності незвичайної форми (букви, цифри), то вийде стильний, нестандартний декор. Наприклад, офіс, бутик, салон краси можна прикрасити конструкцією у вигляді букви. Яка асоціюється з назвою чи логотипом фірми.


Для вітальні чи спальні зробіть декор зі сукулентами у ліхтарі для свічок. Виглядає дуже ефектно.


  1. Сукуленти у тераріумі

Сучасні інтер'єри прикрашають дивовижними композиціями у тераріумі.
Покладіть на дно ємності декоративні камінці або кольоровий пісок, зверху додайте рослин, і дивна прикраса готова. Підійде для оформлення приміщення в стилі модерн, класика, сучасний.


Дивовижно виглядають сукуленти у мушлях.

Тут головне – підібрати гарні атрибути, які будуть гармонічно поєднуватися і привертати увагу.

  1. Панно із сукулентів

Картина зі штучних кактусів – відмінна ідея, щоб оживити вітальню, офіс, кафе, ресторан.


Змайструвати фітокартину нескладно, потрібно підібрати рамку потрібного розміру і прикрасити її різними видами кактусів. Додати до них можна гілки папороті, орхідеї та ін. рослини.


Чи стильно та оригінально виглядатиме ваша оселя, залежить тільки від вас!