Оновлюємо інтер'єр оселі: корисні поради

Іноді виникає непереборне бажання змінити звичну домашню обстановку, освіжити інтер'єр, додати чогось нового. Для цього необов'язково викидати меблі, робити ремонт. Часом достатньо поміняти сприйняття кімнати, додавши лише кілька цікавих деталей.

До прикладу:

  1. Пересуньте меблі


Спробуйте пересунути меблі. Але таким чином, щоб вони створювали комфортну обстановку, не заважали пересуватися. А кімната постала в оновленому вигляді.

Для прикраси інтер'єру використовуйте диванні подушки, пледи, серветки, скатертини, з принтами, які відповідатимуть сезону.

  1. Використовуйте оригінальний декор

Дизайнери знають, що правильно підібраний декор повністю змінює сприйняття простору.

Для тих чи інших інтер'єрів використовують різні предмети декору. Наприклад, у приміщенні, облаштованому у стилі лофт, будуть доречно виглядати вироби з бетону: кашпо у формі людської голови, асиметричні вази, креативні годинники.


Для інтер'єру в еко, скандинавському стилі можна використовувати натуральні, природні матеріали: джут, лозу, ротанг. До загальної обстановки можна додати плетені кошики, м'які пуфи, неординарні килимки, а також всілякі вироби ручної роботи.


Вироби з дерева підходять практично для будь-якої обстановки. Це можуть бути зручні столики, настінні полички, компактні комоди, декоративні ящики, ліхтарі. Природні матеріали створюють затишок, наповнюють простір своєрідною теплотою.


  1. Пересадіть кімнатні рослини в однакові горщики

Прості аксесуари для інтер'єру здатні зробити обстановку кімнати яскравішою, більш насиченою. До таких виробів належать квіткові горщики з кераміки, пластику, скла. Пересадіть всі рослини в однакові за дизайном і кольором горщики.


Прикрасьте їх спеціальним декором для кімнатних квітів – стікерами, декоративними прищіпками, різнобарвними шнурами. Приміщення стане гармонійнішим, «заграє» новими фарбами.

  1. Використайте світло

Оригінальне освітлення так само, як і декоративні вироби для інтер'єру, сильно змінює сприйняття кімнати. Мова йде не тільки про настільні лампи, торшери, підвісні світильники, а й про гірлянди.


Почепити їх можна на будь-який предмет: дзеркало, узголів'я ліжка, картини, вазони. Виглядає таке освітлення дуже чарівливо.

  1. Зробіть простір вільним, легким

Вчені стверджують, що всілякі вироби зі скла роблять інтер'єр легким, просторим. Скляні столики, підсвічники, прозорі вази, вишуканий скляний посуд додадуть обстановці невагомості та якогось легкого шарму.


  1. Використовуйте нестандартні матеріали

Оригінально і стильно виглядають вироби з епоксидної смоли. Їх можна використовувати для інтер'єрів у сучасному стилі. Такі речі привертають увагу своєю незвичністю, яскравим зовнішнім виглядом.

Якщо ви втомилися від полімерів і синтетики, використовуйте при оформленні будинків і офісів натуральні, природні матеріали. Вироби з джуту, ротангу, дерева, кераміки дедалі частіше можна побачити у сучасних інтер'єрах житлових, комерційних приміщень.


  1. Зробіть аксесуари для інтер'єру своїми руками

Змайструйте красивий декор для оселі своїми руками. Скажімо, абажур, панно, колаж, підсвічник, настільну композицію. Саморобні речі зроблять житло неповторним, індивідуальним.


В інтернет-магазині «Флорамакс» можна недорого купити дивовижні предмети декору для створення вишуканого інтер'єру. Доставку товарів здійснюємо по Києву, Україні.

Трохи позитивного настрою, фантазії й ви не впізнаєте свою оселю!