Декоративні метелики – невагомий декор для оселі

Метелики – дивовижні, ніжні створіння природи. Символ легкості, краси, досконалості. Декоративні метелики виглядають так само красиво, як і справжні, чудово вписуються в сучасні інтер'єри, додають радісного, літнього настрою.

Дизайнери люблять використовувати метеликів в інтер'єрі житлового, офісного приміщення для оформлення стін, створення композицій, креативного декору. Невагоме оздоблення привертає увагу, змінює навіть найпростішу обстановку.


Як недорого прикрасити оселю?

Економний й ефектний спосіб оформити вітальню, спальню, дитячу – купити готові декоративні метелики. Виготовлені з пір’я птахів та пофарбовані у різні кольори. Або ж змайструвати їх своїми руками з підручних матеріалів (паперу, тканини). Трафарети, схеми, майстер-класи можна знайти в інтернеті.

Варіантів декору метеликами багато, все залежить від смаку, можливостей і потреби. До прикладу:

  1. Прикраса стін

Невагомі кольорові комахи здатні «розвантажити» обстановку, зробити її легкою і яскравою.

Неординарно в інтер'єрі виглядають картини з метеликами. Наприклад, однотонну стіну прикрасять білі, немов справжні, комахи. Виберіть ракурс, і знизу-вгору приклейте декор. Можна додати білосніжну раму і створити ефект – ніби метелики вирвалися з умовних рамок.


Наклейки – ще один недорогий спосіб кардинально змінити сприйняття інтер'єру, прикрасити приміщення. Ними можна обклеїти стіну, стелю у квартирі, бутику, салоні краси.

Оригінально виглядають панно, картина під склом. Об'ємне панно ефектно виглядатиме у спальні над ліжком, або невелика картина на поличці в дитячій.

Візьміть білу рамочку. За основу картини, для контрасту, скористайтеся сторінкою зі старої книги, або шматком газети. На чорно-білому тлі приклейте метеликів для декору по типу градієнта. Почніть з лівого нижнього кута і плавно піднімайтеся у правий верхній. З переходом від одного куточка до іншого змінюйте колір штучних метеликів. Спочатку приклейте білі, потім ніжно-блакитні, далі блакитні і сині вироби.


  1. Освітлювальний декор

Майстрині люблять використовувати декоративні метелики для прикраси штор, тюлі. Діти в захваті від такого оформлення в кімнаті.

Завдяки спеціальним кріпленням, штучні метелики умільці чіпляють на дріт, створюючи таким чином креативні люстри для кафе, бару. Також виходять цікаві настільні лампи, якими оформляють заклади відпочинку.

Такий декор чудово виглядає, його позитивно сприймають відвідувачі, особливо жінки.

Метелики допомагають цілий рік зберегти приємне відчуття тепла, літа. Навіть у найлютіший мороз, в приміщенні буде переважати сонячний настрій.


  1. Декоративні вінки

Радісно і по-весняному ніжно виглядає декоративний вінок на вхідних дверях чи на стіні у вітальні, оздоблений зеленню, квітами і гарними метеликами.


Зробіть власноруч вінок з гілок дерева, картону, пінопласту, або скористайтеся готовою основою з лози. Для оформлення використовуйте:

  • головки штучних весняних квітів,
  • різнобарвні стрічки,
  • яскраву зелень,
  • квітучі гілочки дерев,
  • метелики різного розміру.


Як кажуть: «Кашу маслом не зіпсуєш». Так і у цьому випадку, комбінуючи вищезазначені матеріали, складно зіпсувати мальовничий декор.

  1. Прикраса для квітів

Невагомі метелики витончено доповнюють букети і квіткові композиції. Чи то букет у матовій плівці, чи композиція у «шляпній» коробці, а може квіткова комбінація у металевому кашпо, - яскраві, симпатичні матеріали для флористики завжди будуть доречними. І безсумнівно, порадують того, кому даруєте.

Підібрати декоративних метеликів для квітів дуже просто. Важливо, щоб всі елементи композиції підкреслювали один одного, гармоніювали за кольором, а не зливалися на загальному тлі.


Також декоративних метеликів можна додати до домашніх вазонів. Що своєю чергою підсилить зелень рослин.

  1. Інтер'єрні композиції

Метелики гармонічно поєднуються з багатьма матеріалами та предметами:

  • пелюстками квітів,
  • мохом,
  • камінчиками,
  • намистинами,
  • скляними вазами,
  • підсвічниками,
  • металевими клітками,
  • деревом і багато ін.


Щоб створити унікальний декор, не потрібно бути професійним флористом чи декоратором. Використовуйте свою фантазію, деякі наші ідеї і прості речі, можливо, вони навіть є у вас вдома.

Наприклад, візьміть:

  • ємність з прозорого скла (цукорницю, банку, свічник),
  • декоративний або стабілізований мох,
  • світлодіодні воскові свічки,
  • штучні метелики.

Об’єднайте всі елементи і подивіться, що у вас вийде.


Цікаво виглядає декор з гілочок дерева і штучних комах під ковпаком.


Покладіть метеликів на зрізі дерева у прозору кулю, почепіть над столиком у дитячій кімнаті, або на карниз у кухні. Дивовижна прикраса готова!


Метелики красиво виглядають на настінних годинниках, вазах, скриньках, дзеркальних поверхнях. Відмінно допомагають створити невимушену атмосферу.

Зробити будинок красивим і затишним зовсім нескладно. Чудові метелики допоможуть вам в цьому!