Нестандартні квіткові горщики з системою автополиву

Кімнатні квіти, різні рослини протягом тривалого часу прикрашають інтер'єри житлових, комерційних приміщень. Створюють своєрідний затишок, освіжають і оживляють внутрішній простір, додають індивідуальності.

Щоб рослини правильно розвивалися, були здоровими і красивими, за ними потрібно доглядати, вчасно поливати достатньою кількістю рідини, вчасно пересаджувати і т. ін.

Аби полегшити побут любителів домашніх рослин, почали виготовляти «розумні» горщики, з кожним роком удосконалюючи їх.


Що таке розумний горщик?

Потрібне пристосування для кожного, у кого є вдома чи в офісі квіти, яке значно заощадить час, сили на догляд, полив кімнатних рослин.

Розумний квітковий горщик – це ємність із вбудованим пристроєм автоматичного поливу, яке не дозволить рослинам засохнути навіть тоді, коли вдома нікого немає тривалий час.

Якщо раніше ємності з автоматичними системами регулювання вологості субстрату сприймали як розкішні «іграшки», то тепер це базовий варіант догляду за домашніми рослинами. Удосконалена версія звичайних вазонів, проста у використанні, яка вирішує питання життєдіяльності кімнатних квітів.


Різновиди автоматичного поливу рослин

  • Нижній автополив

Горщики з автополивом виготовляють з якісного пластику; квадратної, круглої, прямокутної форми; з подвійним дном. Процес подачі води у таких ємностях нехитрий: під посадковим відділенням є резервуар, який і призначений для рідини. Через спеціальні отвори у внутрішньому горщику коріння вбирає вологу, відбувається нижній полив рослини. Який може тривати від 1 тижня до 1 місяця, значення має об’єм вазона і посаджена рослина.

Для визначення рівня рідини встановлюють індикатори.

Автоматичний полив знизу буває різних видів, наприклад:

  • Горщик з системою автополиву кладуть в ємність з водою більшого діаметра.
  • Одну ємність вкладають в іншу. Всередину вазона з автополивом встановлюють спеціальну трубочку для доставки і дозування рідини.
  • Збірні ємності із самополивом. До їхнього складу входить ємність для води, трубка-індикатор, розділювальний бар'єр.
  • Автополив, керований ґаджетом

Це з останніх розробок. Розумні горщики оснащені спеціальним картриджем. Керування процесом поливу здійснюють додатком з комп'ютера, планшета чи смартфона.


Особливості автоматичного поливу


Незалежно від системи догляду, кімнатні квіти повинні отримувати рівно стільки води, скільки їм потрібно для повноцінного росту, рясного цвітіння, зміцнення кореневої системи та ін.

У кашпо чи горщик з системою автополиву обов'язково кладуть дренаж, спеціально підібраний ґрунт.

Молоді пагони можна посадити у невеликі горщики. Надалі квіти пересаджують у великі горщики з автополивом. Товщина дренажу залежить від габаритів кімнатної рослини. Що більша квітка, то товщий повинен бути дренаж.

Рівень води на індикаторі встановлюють після початкового поливу ґрунту, визначення необхідної кількості рідини.

Кашпо з автополивом повинні доставляти вологу до кореневої системи рослини, підтримувати оптимальну температуру ґрунту, виводити зайву рідину назовні.


Стильні кашпо для квітів з автополивом доречно виглядають:

  • у вітальнях квартир і житлових будинків,
  • холах готелів,
  • адміністративних, офісних будівлях,
  • на терасі,
  • лоджії і т. ін.

У горщик квітковий з автополивом висаджують не тільки кімнатні квіти, а й розсаду, ароматну зелень.


В інтернет-магазині «Флорамакс» можна купити круглі, квадратні системи автополиву для кашпо і квіткових горщиків. Здійснюємо доставку замовлень по Києву, Україні.


Подбайте про рослини, і вони будуть довго тішити вас своєю досконалою красою!