Декоративні ліхтарі: створюємо затишок своїми руками

Сучасне життя протікає у стрімкому ритмі, деколи навіть бракує часу для романтики, відпочинку. Але варто зупинитися у цій метушні, розслабитися. Знайти можливість посидіти у приємній компанії, насолодитися смачною вечерею, неквапливою бесідою у затишно оформленому місці.

Створити комфортне «гніздечко» зовсім нескладно. Варто купити декоративні ліхтарі для свічок, розкласти їх у приміщенні, запалити свічки і влаштуватися зручніше у м'якому кріслі.

Підсвічник-ліхтар в інтер'єрі посідає особливе місце. Робить оздоблення більш домашнім, елегантним, упорядкованим. Такий предмет обстановки налаштовує на романтичний лад, мрійливість, викликає легку ностальгію.


Ліхтарі для будинку. Різновиди

  1. Ліхтар, котрий можна розмістити на підлозі. Прекрасний варіант для просторих приміщень, терас. Не тільки випромінює приємне світло, а й зігріває.
  2. Підвісний ліхтар. Подібний декор дивовижно виглядає на веранді, балконі, ганку.
  3. Настільний підсвічник. Акуратна модель підходить для будь-якого інтер'єру та приміщення. Красиво буде виглядати на кавовому столику, який на лоджії, на стелажі у передпокої, консолі у коридорі та ін.


Виготовляють ліхтарики з дерева, металу, доповнюючи їх склом. Відрізняються вироби простотою і вишуканістю виконання, кольором і розмірами. Призначені для парафінових, воскових, світлодіодних свічок. Використовувати можна не тільки у домашньому, а й комерційному приміщенні.

Приклади використання:

  • Ковані моделі у вінтажному стилі досить масивні. Відмінний варіант оформлення просторої їдальні, кухні, прибудинкової території. Ковка гармонійно поєднується з цеглою, натуральним деревом.
  • Підсвічник у вигляді ліхтаря з кольоровим склом – ідеальний декор інтер'єру в ретро, ​​східному стилі. Допоможе створити чарівну атмосферу.
  • Дерев'яні ліхтарики підходять для скандинавських, середземноморських інтер'єрів. Великогабаритні моделі можна покласти на веранді, у саду.
    Ліхтар зі свічкою без скла не можна залишати без уваги. Такі моделі не тільки красиво світять, але і гріють.


Кожному інтер’єрному стилю підходять різні моделі підсвічників. Наприклад:

Скандинавський

Модний стиль, що привертає увагу великою кількістю натуральних матеріалів, простотою і комфортом. Приміщення у скандинавському стилі, як водиться, виконані у трьох основних кольорах – білому, сірому, чорному.

Такий інтер'єр прикрасить підсвічник-ліхтар звичайної класичної форми, який можна покласти на підлогу. Він буде доречним у вітальні біля тумбочки з телевізором, у просторому кутку чи біля вікна.


Класичний

Прикрасьте традиційну білу вітальню, спальню красивими металевими виробами, виконаними у тон оббивки меблів, або підібравши щось контрастне.

Завдяки скляним ліхтарям можна стильно облаштувати зону біля каміна. Підійдуть компактні вироби, які гарно виглядатимуть на полиці, або усередині каміну (за умови, що він декоративний).


Запаліть ліхтарик і пориньте в атмосферу насолоди та блаженства.


Прованс

У цьому стилі зазвичай превалюють ретро-моделі та ліхтарі-підсвічники у світлій колірній гамі. Компактні, лаконічні аксесуари, якими прикрашають журнальні столики, підвіконня, відкриті полиці та ін.


Східний

У житлових приміщеннях, оформлених у різних стилях Сходу, має бути багато красивих речей. Всі предмети декору мають гармоніювати між собою, підкреслювати вишуканість один одного. У вітальні буде цікаво виглядати комплект великих ліхтарів, виготовлених із металу і скла.


Модерн

У сучасній вітальні є елементи металу. Підсвічник у вигляді ліхтаря пом'якшить інтер'єр, зробить його спокійнішим. Вогники полум'я будуть красиво відбиватися у дзеркальних фрагментах обстановки.


Декоративні ліхтарі для саду

Прикрасити територію заміського будинку допоможуть масивні декоративні підсвічники і світлодіодні гірлянди. Покладіть креативні вироби поруч із диванчиками, кріслами, столиком, а гірлянди почепіть на гілки дерев. І матимете казкове місце для відпочинку всієї сім'ї.


Зробіть світ навколо себе по-справжньому красивим.