Керамічний посуд ручної роботи, виготовлений на Західній Україні відповідає трьом визначальним критеріям, які окреслюють характерні особливості даного стилю: практичність, екологічність, етнічність.
Майстри найперше дбають про практичність створених виробів - це щоденний ужитковий посуд. Недорогий (за мірками ручної роботи) і зручний в користуванні.
Екологічність досягається двома шляхами: використанням високоякісної сировини та натуральним виробництвом.
Сировинна складова керамічного посуд виготовляється з рідкісної блакитної глини, унікальні лікувальні властивості якої загальновідомі. Крім того, її у відповідній пропорції змішують із жовтою глиною, головним особливістю якої є виведення з організму токсинів.
Натуральний гончарний посуд якісно відрізняється від звичного нам кухонного начиння. Адже виготовляється без застосування хімічних компонентів: свинцевих та інших полив, емалей, фарб та складників, що нівелюють природно-лікувальні властивості живої глини.
Стиль гончарного посуду – осучаснена старовина: напрямок, в якому поєднуються природна чистота матеріалу та винятковість окремого виробу. Кожний витвір ексклюзивний: виконується суто в ручному режимі на гончарному крузі.
Загальні характеристики | |
Довжина (см) | 18 |
Ширина (см) | 12.5 |
Висота (см) | 14.5 |
Об’єм (л) | 0.5 |
Країна | Україна |