Карантин

Хлібниці


Хлібниці

Порівняння товарів (0)



Хлібниця металева 24772
Тип: хлібниця
Довжина (см): 42
Ширина (см): 23

749.62 грн.

Показано з 1 по 1 із 1 (всього 1 сторінок)

Для чого потрібна хлібниця

Хлібобулочні вироби потрібно їсти свіжими. Тільки у такому вигляді вони корисні для організму. При неправильному зберіганні борошняні вироби швидко покриваються пліснявою, стають непридатними, навіть небезпечними для здоров'я людини.

Щоб зберегти хліб свіжим, необхідно зберігати його при особливих умовах. Він повинен бути у приміщенні з температурою повітря 10-13 градусів, вологістю 70%. При недотриманні цих умов хлібобулочні вироби швидко псуються, мають неприємний запах, стають непридатними до споживання.

Вдома створити такі умови для зберігання хліба досить складно. Людині комфортно в мікрокліматі з вологістю 40-60%. Борошняним виробам цього недостатньо, вони починають сохнути.

Багато хто тримає хліб у поліетиленових пакетах. Це неправильно. Вологість усередині пакета досягає 90%. При таких умовах борошняні вироби вже через добу покриваються грибком, пліснявою.

Оптимальне рішення - купити хлібницю!

Це найпростіший спосіб забезпечити необхідний відсоток вологості для зберігання хліба без проблем, зайвих витрат. Ідеально підходять хлібниці з кришкою (7-10 літрів), що мають отвори для вентиляції повітря.

У порожній хлібниці вологість досягає таких же показників, як і в приміщенні. Але після того як всередину покласти продукти, рівень вологості зростає. Так відбувається, бо з буханця випаровується вода.

Коли відсоток вмісту вологи всередині доходить до 70%, випаровування вологи з хліба припиняється.

Ідеально, якщо кухонна хлібниця буде в прохолодному приміщенні, наприклад, в неопалювальній коморі. Але навіть якщо не вдасться створити потрібної температури – не біда. Завдяки необхідному рівню вологості в хлібниці, борошняні вироби залишаться свіжими 5-7 днів.

Яку купити кухонну хлібницю?

Вибираючи ємність, у першу чергу, звертайте увагу не на дизайн, а на якість матеріалу, з якого її виготовили.

  1. Металева хлібниця

Найкраще для виготовлення хлібниць підходить нержавіюча сталь, срібло. Хлібниці зі столового срібла коштують дуже дорого. Чудова альтернатива – хлібниця з харчової нержавіючої сталі.

У такій ємності хліб буде свіжим до 7 днів, на ньому не заводяться жучки та інші мікроорганізми. Ємність з металу не вимагає особливого догляду, виглядає стильно, гігієнічна.

  1. Дерев'яна хлібниця

Дерево – екологічно чистий, натуральний матеріал чудово підходить для зберігання хліба. Ємність з деревини «дихає», добре підтримує необхідний рівень вологи. Вибирати слід дерев'яні моделі, не покриті лаками, фарбами, виготовлені з листяних сортів деревини. Кращі моделі роблять з берези, ясена, липи, вільхи.

Хвойні породи дерева зберігають специфічний запах, який певний час присутній в приміщенні. Конструкція дерев'яної кухонної хлібниці не повинна бути занадто складною. Інакше її буде важко очищати від бруду, пилу.

Купити хлібницю з нержавійки, дерев'яну з металевою кришкою можна в інтернет-магазині «Флорамакс». Вибирайте модель з каталогу і оформляйте доставку. Доставляємо товари по Києву та по всій Україні.

Бережіть своє здоров'я. Їжте тільки свіжі хлібобулочні вироби!